Ene gast, twee bazen - Verhaal
James Cordon in de oorspronkelijke productie op West End

REGIE & VERTALING: Stany Crets.
CAST: Sven De Ridder –
Walter Baele – Koen Van Impe – Ludo Hellinx – Kevin Bellemans – Anouck Luyten – Laurenz Hoorelbeke – Shana Pieters – Eric Baranyanka – Sven Tummeleer en Jasmine Jaspers Orkest o.l.v. Ben Mouling.


“ENE GAST, TWEE BAZEN” – naar een gigantisch West-End en Broadway succes met Carpool Karaoke presentator James Corden in de hoofdrol. 

Eigenlijk is deze komedie gebaseerd op Carlo Goldoni’s theaterklassieker uit de achttiende eeuw, “Knecht van twee meesters”. Een typisch stijlvoorbeeld van de Commedia dell’Arte. In 2011 ging “One man, two guvnors” van auteur Richard Bean in première in Londen, gevolgd door een internationale tour. In 2012 kwam deze komedie ook voor het voetlicht op Broadway, opnieuw met de originele hoofdrolspeler, nl. James Corden. Het stuk speelt zich af in de vroege jaren ’60 waarbij het hoofdpersonage werkt voor twee totaal verschillende bazen die dit niet weten van elkaar. Wat volgt is een heerlijke komedie waarin allerlei bizarre personages opduiken. Tot grote verwarring van het hoofdpersonage. Het publiek krijgt een hilarische voorstelling voorgeschoteld.

Theaterrecensenten waren werelwijd laaiend enthousiast over dit stuk. “One man, two guvnors” kreeg talloze nominaties en prestigieuze theaterprijzen. Een veelbelovend vooruitzicht voor het Vlaams theaterpubliek... En een uitgelezen uitdaging voor Stany Crets en De Komedie Compagnie.