DKC BLAAST 10 KAARSJES UIT

Section: Algemeen
GERT VERHULST GAF OP 18 AUGUSTUS 2008 DE FAKKEL DOOR EN WAS GETUIGE VAN DE NAAMONTHULLING.
De Komedie Compagnie weet al sinds de oprichting een breed publiek te boeien met een divers aanbod aan populaire komedies zoals volkse komedies, kluchten, blijspelen, satires, zwarte komedies, enz…

Het was de gedeelde ambitie van Dirk Van Vooren en Nico Warrinnier om op vraag van het publiek meer populaire lachsuccessen te programmeren in Vlaanderen en Nederland. Nicole & Hugo hebben als Meter & Peter op 18 augustus 2008 mee aan het doopvont gestaan en waren getuigen van de naamonthulling.

De Komedie Compagnie, met als artistiek bezieler Dirk Van Vooren, slaagt er al verschillende seizoenen in om producties te brengen die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. De beste acteurs, regisseurs, decorbouwers en stylistes zijn hiervoor verantwoordelijk. Naast komedies van eigen bodem (Au bouillon Belge), kwamen ook beroemde stukken uit het internationaal repertoire aan bod (Een raar koppel, Zwijg Kleine!). Bekende Vlaamse topacteurs als Carry Goossens, Dirk Lavrysen, Camilia Blereau, Peter Bulckaen, Doris Van Caneghem, Britt Van der Borght, Danni Heylen, Johny Voners, Ben Rottiers, Lulu Aertgeerts, enz… stonden reeds op de planken bij De Komedie Compagnie.

Ook in Nederland werkten ze met gerenommeerde namen als Sander De Heer en Hymke De Vries. Koning van de Lach, John Lanting kwam regelmatig naar de stukken van De Komedie Compagnie kijken. Dirk Van Vooren en Nico Warrinnier hechten veel belang aan een breed aanbod met kwaliteit van de bovenste plank. Door de vakkundige aanpak van De Komedie Compagnie zijn zij mee verantwoordelijk voor de professionele ontwikkeling van komedies in Vlaanderen en Nederland.

De Komedie Compagnie zal dit genre blijvend stimuleren en op lange termijn blijven ondersteunen. De Komedie Compagnie wil komedie verheven tot een evidente professionele theatervorm en de geboden kwaliteit toegankelijk maken voor een breed publiek.