Oscar - Verhaal


Christian Martin is een vlotte jongeman. Hij werkt sinds vier jaar bij meneer Van den Neste, een schatrijke fabrikant van koekoeksklokken en is intussen de rechterhand van de baas geworden.

Christian vraagt om opslag want hij wil een rijk meisje trouwen. Na flink tegensputteren van de baas krijgt hij z'n opslag. Dan verneemt de verbouwereerde Van den Neste dat Christian ook 495.000 euro gestolen heeft van de firma. Van dat geld heeft hij juwelen gekocht, een goeie belegging om Van den Neste mee te chanteren.

Vanaf dat moment zit het spel op de wagen: echte en valse juwelenkoffertjes, zwangere dochters, een chauffeur die wel heel vreemd uit de hoek komt, een onverwachte masseur en nog veel meer dat we hier niet gaan verklappen. Kortom een zwierige Franse komedie met heel wat ingrediënten voor een vrolijk avondje vol verwikkelingen en toestanden waar jullie lachspieren het zeker te verduren krijgen.

Deze komedie werd in '67 verfilmd met in de hoofdrol Louis De Funès. De hoofdrollen in deze productie zijn voor Wendy Van Wanten, Jan Van Dyke en Dirk Van Vooren, een eerste samenwerking van de beide komieken. Vakkundig geregisseerd door Dirk Lavrysen.

WAAR  & WANNEER
Vanaf vrij 22 april 2016 te zien in het theater.