Over DKC

De Komedie Compagnie is een niet gesubsidieerd, commercieel theatergezelschap dat sinds de oprichting op 18 augustus 2008 een breed publiek wist te boeien met een divers aanbod aan populaire komedies zoals volkse komedies, kluchten, blijspelen, satires, zwarte komedies, enz… De Komedie Compagnie beantwoordt daarmee de grote vraag van het publiek om meer populaire lachsuccessen te programmeren in Vlaanderen en Nederland.
 
Deze Compagnie, met als artistiek bezieler Dirk Van Vooren, slaagt er al verschillende seizoenen in om producties te brengen die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen.  De beste acteurs, regisseurs, decorbouwers en stylistes zijn hiervoor verantwoordelijk. 
 
Naast komedies van eigen bodem (Au bouillon Belge), komen ook beroemde stukken uit het internationaal repertoire aan bod (Een raar koppel, Zwijg Kleine!).  Bekende Vlaamse topacteurs als Carry Goossens, Dirk Lavrysen, Camilia Blereau, Peter Bulckaen, Doris Van Caneghem, Britt Van der Borght, Danni Heylen, Johny Voners, Ben Rottiers, Lulu Aertgeerts, enz… werkten reeds voor het jonge gezelschap. Ook in Nederland werkte het jonge gezelschap met gerenommeerde namen als Sander De Heer en Hymke De Vries.

Nicole & Hugo hebben als Meter & Peter op 18 augustus 2008 mee aan het doopvont gestaan en waren getuigen van de naamonthulling DE KOMEDIE COMPAGNIE!
 
 
Dirk Van Vooren ontvangt de gebruikelijke doopsuikers en de naam wordt onthuld.