't Schoon verdiep - Verhaal
Affiche van de Engelse productie uit 2017


REGIE & BEWERKING: Christophe Ameye.
CAST: Dirk Van Vooren – Patrick Onzia – Ludo Hellinx – Karel Deruwe – Ivo Pauwels – Jits Van Belle – Christophe Stienlet – Jeron Dewulf – Jan Van den Bosch & Helga Van der Heyden als de Antwerpse burgemeester in de hoofdrol!


Deze bewerking en tegelijk nieuwe creatie, gebaseerd op de originele klucht ‘Out of order’ uit 1990 en geschreven door de Engelse komedieschrijver Ray Cooney, is voor het eerst in Vlaanderen te zien. In 2017 was er nog een revival van deze komedie in Engeland met een uitgebreide tournee.

De actie vindt plaats in Antwerpen in een hotelsuite (of schoon verdiep) van een chique hotel en draait om een gevonden lijk veroorzaakt door een defect schuifraam. Mocht dat lijk niet uit het raam van de suite hangen, dan zou de nacht gevuld zijn met gelach, drank en seks. Maar gelukkig is er nog altijd de persoonlijke assistent van de Burgemeester, die de verkeerde man op de juiste plek is om de puinhoop op te ruimen, letterlijk en figuurlijk! Want aan het eind van de dag heeft de burgemeester een reputatie hoog te houden. Al zal het een hele uitdaging worden om dit waar te maken…